Media Bent U wel de baas op uw grond

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13335
  • 110
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 30 juli 2021

Bent U wel de baas op uw grond?

Merijntje uit Halsteren las een opmerkelijk artikel over grondbezit in de provincie Noord-Brabant. Hij dacht in zijn onschuld dat boeren het merendeel van de grond in hun bezit zouden hebben maar dat blijkt niet zo te zijn.

Opvallend is ook dat veel Belgen grond bezitten in Noord-Brabant. Ze hebben dat destijds gekocht toen de grondprijs in ons land laag was en de Belgen graag wilden beleggen in grond. Gek eigenlijk dat niet Nederlanders grond kunnen kopen in ons land. Er heerst in een land zoals het onze met een zekere bevolkingsgroei een grote vraag naar grond naar land. Merijntje denkt dat dit niet alleen in ons land zal toenemen maar wereldwijd het geval zal zijn. Hij weet ook wel dat je oppervlakte van de aarde niet groter kunt maken en met steeds meer mensen op die aardkloot kan het behoorlijk dringen worden. Merijntje denkt dat veel mensen nooit een eigen stukje grond zullen kunnen bezitten en zodoende ook niet weten hoe het voelt om met beide voeten op een stuk(je) grond te staan dat echt helemaal van “jouw” is.

Een stukje aarde waar jij de “baas” bent. Merijntje vertelt geen nieuws dat we in de landbouw ook een forse tweedeling kennen tussen boeren met eigen grond en pachters. Zij die grond hebben en zij die geen grond hebben. Zouden ze jaloers zijn op elkaar? Ondertussen blijft de grondprijs stijgen en dat is geen wonder want waar schaarste heerste stijgt de prijs zelfs als het alleen maar om wc-papier zou gaan.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010