Media Boer hoeft nooit te vragen om een plaspauze

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13047
  • 37
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1581 media
  • uploaded 17 augustus 2018

Boer hoeft nooit om een plaspauze te vragen

Merijntje uit Halsteren was vanochtend blij toen hij opstond en in de regenmeter las dat er 16 mm regen was gevallen. Ondanks veel buien elders in het land soms met wateroverlast was er bij Merijntje alleen nog maar een schamele 7 mm gevallen en dat was allang weer verdampt. De droogte is nog lang niet voorbij en wie de 14 daagse voorspelling bekijkt zal zien dat er weinig of geen regen wordt verwacht.

Ondertussen ziet Merijntje hoe de gewassen toch weer een beetje opkrabbelen van die weinige regen. Niet dat de groei er weer in zit maar dat de planten er wat minder uitgeput bijstaan. Merijntje denkt dat het gevoel van droogte extra wordt versterkt als de zon er fel bij schijnt want in de bewolkte dagen toen het even droog was leek het alsof het allemaal niet zo erg was. Boeren ervaren ook weleens werkstress en zij zijn niet de enigen want ook buschauffeurs en studenten ervaren werkstress ook wel werkdruk genoemd.

Buschauffeurs vroegen om meer tijd want dan konden ze even rustig plassen. Merijntje moest er toch even om glimlachen en was blij dat boeren niet zo onder het juk van een arbeidsschema staan en kunnen plassen wanneer en waar ze willen. Plassen op je eigen akker of in de stal wordt niet gezien als een “wildplas” maar als een aangenaam moment van verlichting. Merijntje hoorde ook studenten klagen over werkdruk maar gelijkertijd willen ze ook feesten en sporten en culturen.

\Maar een beetje meer uren steken in de studie zou ook een leuke bijdrage kunnen leveren aan hun gestreste leven. Dan zijn ze eerder klaar met de studie en kunnen ze aan het werk om de maatschappij te dienen.

Overigens valt het met die werkdruk voor een loon of salaristrekker of een student wel mee denkt Merijntje met zijn boerenlogica want in een week van 7 dagen zitten 168 uren en wanneer men ervan uitgaat dat een werkweek 5 dagen duurt a 8 uur per dag dan heeft men 40 uur gewerkt en blijven er nog 128 over om te slapen en andere dingen te doen. Conclusie: er is nog volop ruimte om de wereld te verbeteren en eigen ingebeelde stress te verminderen

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010