Media Boer moet geen "au" roepen voor hij wordt geslagen

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12873
  • 106
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1619 media
  • uploaded 28 juli 2017

Boer moet geen “au” roepen voor hij wordt geslagen

Merijntje uit Halsteren vraagt zich af of u zich wat aantrekt wat anderen van u denken? Hij komt daarop vanwege een onderzoek dat door het ministerie van economische zaken werd gedaan naar het beeld dat burgers van de agrarische bevolkingsroep hebben. Het viel erg mee denkt Merijntje wat wij als “boeren in den brede” kregen een rapportcijfer van 7.7 en dat is natuurlijk ruim voldoende en verre van een “zes minnetje”

Alles wat ten voordele van onze beroepsgroep kan worden gepresenteerd is natuurlijk van harte welkom maar het blijft de vraag wat kopen we er voor? Wanneer Merijntje vroeger bij uitzondering een mooi cijfer op zijn schoolrapport kreeg dan kon hij een leuke beloning tegemoet zien van zijn ouders en grootouders. Of boeren en tuinders nu een beloning kunnen verwachten van deze of gene blijft zeer onwaarschijnlijk en zullen we zelf onze veren moet blijven poetsen. Zo’n bericht verschijnt in de kranten op een dag en dan is het alweer voorbij en kunnen boeren en tuinders tevreden verdere werken met de strelende gedachte dat er positief over hen is geoordeeld.

Niets is zo broos als succes en roem want het kan zomaar ineens weer worden teniet gedaan door een negatieve gebeurtenis in de sector en dan zijn we weer helemaal terug bij af. Boeren denken overigens ook veel te vaak dat ze met de nek worden aangekeken maar het blijkt uit de ondervraging van 1000 (!) personen dat er juist vriendelijk naar ons wordt gekeken.

Voor Merijntje blijft overigens nog de vraag of bij die enquête alle boeren over één kam werden geschoren of dat er ook onderscheid is gemaakt tussen de verschillende groepen boeren. Met andere woorden wordt een akkerbouwer sympathieker bekeken dan een varkenshouder of een kippenboer. Ach, en dat brengt zo’n onderzoek ook weer snel richting prullenbak.

Merijntje wil graag benadrukken dat iedere boer een ambassadeur voor zijn beroepsgroep moet proberen te zijn en daar als het kan voortdurend aandacht aan moet besteden. Ga de burger trots maar met begrip tegemoet en dien ze van kundige repliek wanneer ze weer eens beginnen te zeuren over megastallen, landbouwgif, plofkippen en wie weet wat nog meer.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010