Media Boeren demonstreerden voor waardering maar wat heeft het hen opgeleverd

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13302
  • 48
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1649 media
  • uploaded 5 juni 2020

Boeren demonstreerden voor waardering maar wat heeft het hen opgeleverd?

Merijntje uit Halsteren is blij met de regen die nu terwijl hij dit schrijft (5 juni 10.07 uur) stevig neerdaalt. Het zal nog heel wat moeten regenen alvorens het vochttekort zal zijn aangevuld tot het normale peil maar alle beetjes helpen.

Merijntje dacht even terug aan de grote demonstraties op het Malieveld in Den Haag waar boeren en tuinders opkwamen voor hun bestaan en om erkenning en waardering vroegen van politiek en burger. Dat lijkt alweer een tijdje geleden en Merijntje vraagt zich af wat het de sector daadwerkelijk heeft opgeleverd. Andere zaken vragen de aandacht en andere demonstraties zijn op de voorgrond gedrongen.

Merijntje denkt daarbij dan aan de demonstratie die op de Dam in Amsterdam plaatsvond. Een demonstratie om aandacht te vragen voor racisme en excessief politiegeweld. Deze specifieke demonstratie kreeg veel aandacht maar niet om de reden waarvoor werd gedemonstreerd maar om een zaak die daar overheen liep namelijk het gevaar van Corona besmetting vanwege de grote toeloop van mensen die niet voldoende afstand van elkaar konden houden. Indrukwekkende bijeenkomst maar of het de wereld zal veranderen is maar zeer de vraag. Zolang er verschillende mensenrassen zijn zal er ook verschil zijn zal de een naar de ander kijken op wisselende momenten en met wisselende emoties. In de boeren en tuinderswereld heeft men erg veel met rassen te maken maar dan gaat het vooral om zaden en om dieren,

Er is zelfs een officiële Rassenlijst voor land-en tuinbouwgewassen. Er is ook een stierenindex waarbij de melkveehouder kan kiezen uit goed verervende stieren om hun koeien mee te insemineren.

Merijntje las geamuseerd dat Belgen toen de grens met Nederland weer werd geopend bijna de gehele Jumbo vestiging in Putte leegkochten. Merijntje wist niet dat we in ons land zo goed geprijsd waren dat Belgen in de grensstreek zo graag bij ons kwamen winkelen.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010