Media Boeren die bewust boeren boeren beter

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13074
  • 41
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1581 media
  • uploaded 26 oktober 2018

Boeren die bewust boeren, boeren beter

Merijntje uit Halsteren kijkt altijd met belangstelling naar de verhouding tussen boeren en burgers en natuurlijk ook de buitenlui. Hoe gaan ze met elkaar om en hoe wordt er naar de boer en zijn gezin en zijn bedrijf gekeken. Het imago van de boer is niet altijd even positief.

Er wordt door de burgerij veel geklaagd over boeren die het milieu zouden bedreigen. Boeren die niet goed omgaan met hun dieren en boeren die met gewasbeschermings middelen hun gewassen gezond proberen te houden en dat dan steevast landbouwgif blijven noemen.

Merijntje was daarom aangenaam verrast toen hij over de Stichting “Bewust Boeren” hoorde en hun interessant website en FB pagina bezocht. www.boer-bewust.nl Bewust Boeren is in het leven geroepen om het imago van de boer die bewust boert onder de aandacht te brengen van het grote publiek. De burger en dat zijn tevens ook de consumenten van de produkten die boer en tuinder op de markt brengen. Merijntje zag ook hoe deze stichting een aantal weken geleden de achterpagina van de Telegraaf had gekocht om daar een zeer tot de verbeelding sprekende advertentie op hadden laten plaatsen met als motto “Ons voedsel –jouw Vrijheid”. Dit ter gelegenheid van de “Thanks a Farmer Day”

Merijntje denkt dat er maar weinig consumenten zijn die de grote supermarkten bezoeken die dan ook aan de producenten van al dat voedsel daar denken. Het wordt als gewoon ervaren maar dat is niet zo. Boeren en tuinders hebben het meest van wat daar bij AH, Jumbo,EMTE en de Plus, en alle anderen is ten toon gesteld mogelijk is gemaakt door de basisproducenten namelijk boer en tuinder. Maar Merijntje denkt ook dat boeren en tuinders zelf de beste ambassadeurs kunnen zijn voor hun eigen vak. Zij moeten hun vaardigheden en kennis ook aan het publiek verkopen en dan wel zodanig dat het geloofwaardig wordt ervaren.

Nu is er de Stichting Bewust Boeren, maar voorheen heeft Merijntje ook de “Flevohof”gekend in Biddinghuizen een agrarisch themapark dat in 1971 werd opgericht en daarna de Stichting Public Relations voor Land en Tuinbouw. Geen van de genoemden zijn nog aktief. Allemaal pogingen om het imago van boer en tuinder in positieve zin te beïnvloeden en te verbeteren.

Gemiddeld genomen kijkt momenteel de burger tamelijk positief aan tegen de agrarische sector en Merijntje denkt dat het ook aan boeren en tuinders zelf is om dit zo te houden en te verbeteren.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010