Media Boeren die wanhopig zelf een einde maken aan hun kommer en kwel

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13087
  • 40
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1577 media
  • uploaded 23 november 2018

Merijntje uit Halsteren kan er af en toe met zijn pet niet meer bij want toen hij dit praatje hield had iedereen de mond vol over “Black Friday” en er was niemand wit noch zwart die er tegen protesteerde terwijl vorige week het volk te hoop liep over de kwestie “Zwarte Piet”

Los daarvan maakte Merijntje zich zorgen over de beschadiging van het boerenimago zowel van links naar rechts worden we min of meer “zwart” gemaakt. Onlangs nog was er veel ophef over vermeende grootschalige mestfraude gepleegd door boeren en een groot mestadministratiekantoor. Voor wie het nog niet weet: Er wordt beweerd dat dierlijke mest een groot probleem vormt voor ons milieu. Dus de produktie van mest wordt aan bande gelegd en dat heeft ook gevolgen voor het aantal stuks vee dat een boer mag houden.

Merijntje begrijpt ook wel dat een beetje creatief boekhouden met de mestproduktie en afzet een relatief kleine zonde genoemd mag worden maar ja het hoort niet zo.

Verder hoorde Merijntje berichten dat het aantal zelfdodingen onder boeren is toegenomen. Zorgelijk en triest maar misschien is het aantal boeren die dat overkomt overdreven. In andere sectoren komt dit probleem ook voor denk maar eens aan al die zelfstandige winkeliers die hun zaak moesten sluiten omdat de klanten wegbleven.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010