Media Boeren laten zich niet gek maken

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13267
  • 16
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1624 media
  • uploaded 14 februari 2020

Boeren laten zich niet gek maken

Merijntje uit Halsteren wantrouwde altijd al de uitkomsten van onderzoeken aangaande het klimaat en de mestproblematiek. Dat wantrouwen is nog weer versterkt door het feit dat het Planburo voor de Leefomgeving dubieuze cijfers heeft gepubliceerd aangaande de te verwachten kosten met betrekking tot het klimaatneutraal maken van woningen en dergelijke.

Dat is een voorbeeld maar Merijntje denkt dat er velen zo zijn. Overheidsinstanties en instanties die banden hebben met de overheid zullen vaak de achtergrond opdrachtgever min of meer naar de mond praten. Ook de rechterlijke macht kan volgens Merijntje met een kritische blik worden bekeken. Zij doen uitspraken en gaan daarbij vaak op de stoel van de politiek zitten.

Daar komt dan nog bij de vraag of hun oordeel en uitspraak ook daadwerkelijk is gestoeld op echte kennis van zaken en de afgewogen oordelen daarbij. Boeren zijn nuchtere mensen die met beide benen stevig op de grond staan en zich te vaak moeten ergeren aan willekeurige beslissingen van overheid en justitie.

Merijntje weet zeker dat boeren zich niet gek laten maken door al die stuurlui aan de wal maar daar helaas wel al te vaak mee te maken hebben en gehinderd worden in hun bedrijfsvoering.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010