Media Bouwstop veehouderij in Brabant lek geschoten

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=11436
  • 933
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 26 oktober 2013

Bouwstop veehouderij in Brabant lekgeschoten
 
Merijntje kan enig leedvermaak niet onderdrukken nu min of meer bekend is geworden dat er over de abrupte bouwstop in agrarisch Brabant is gelekt. Wat is gebleken: Er zijn toch nog een behoorlijk aantal bouwvergunningen aangevraagd voordat de bouwstop werd afgekondigd. Het was van het Provinciebestuur een overval. Het kwam voor velen als een dief in de nacht. Maar niet voor iedereen zoals het nu lijkt.
Nu wil men vanuit de Provincie een onderzoek in stellen om te trachten na te gaan wie er heeft gelekt of anders gezegd uit de school heeft geklapt. Merijntje vraagt zich af wat hij zelf gedaan zou hebben wanneer hij bestuurder was geweest. Rondlopen met de wetenschap dat er een bouwstop komt en dan een aardig familielid hebben die met een bijna kant-en-klaar bouwplan bezig is. Zeg je niks dan kun je verwachten dat zo'n aardig familielid heel anders naar jou gaat kijken dan voorheen. Hij zal je misschien een hypocriet en Judas vinden.
Dan kun je zelf wel mooi het idee hebben dat je de rug hebt recht gehouden maar het loon van die deugdzaamheid is zuur en wordt duur verdiend. Maar ga jij jouw aardige oom of zoon van je broer wel voorzichtig een tip geven dan zal je dat veel waardering opleveren in de familiekring en zal men op de verjaardagen een extra taartje op je bordje schuiven en je glas al vullen voor het helemaal leeg is. Maar ja...hoe integer ben je dan als bestuurder? Of is het hemd altijd nader dan de rok en kruipt het bloed waar het niet gaan kan?
Oké,...Merijntje wacht gespannen af of er straks namen naar boven komen van bestuurders die mogelijk gelekt zouden kunnen hebben. Dan de bewijzen en geen verdachtmakingen natuurlijk. Of ligt het lek bij een van de vele ambtenaren die zich in het Provinciehuis bevinden? Merijntje is ooit geleerd dat een gedeeld geheim maar een half geheim is.
Wie weet nu al of we straks in de melkveehouderij naar "dierrechten" of naar "grondgebonden" zullen koersen. Sharon Dijksma, onze staatssecretaris heeft het nu vast al in haar hoofd zitten. Zolang alleen zij het weet en niemand anders is en blijft het haar geheim en is een lek uitgesloten.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010