Media De waarheid die ons in het stikstofdebat het beste uitkomt

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13271
  • 20
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1629 media
  • uploaded 21 februari 2020

De waarheid die ons het beste in het Stikstofdebat uitkomt( video/podcast)

Merijntje uit Halsteren nam met belangstelling kennis van de onderzoek uitkomsten ten aanzien van de Stikstof uitstoot die door het Mesdag Zuivelfonds waren gedaan. Daaruit bleek dat de agrarische sector voor geen 46 % maar slechts 25% stikstof uitstoot verantwoordelijk zou zijn. Die uitkomsten werden natuurlijk direkt aangevochten door het RIVM die via de commissie Remkes haar uitkomsten naar buiten bracht en op 46 % uitkwam.

Merijntje weet dat je met cijfers en onderzoeken veel kunt goochelen en manipuleren en ze naar je hand zetten afhankelijk vanuit welke hoek men belangen heeft. De uitkomsten van het Mesdag Zuivelfonds kwamen direct onder een regen van kritiek te staan. De vraag is nu welke versie wordt geloofd en gebruikt. Met een links getinte regering vreest Merijntje dat de uitkomsten in het Remkes rapport de voorkeur krijgen. Merijntje heeft ook gekeken naar de demonstratie die afgelopen week in Den Haag plaatsvond en waar vele boeren met hun trekkers naar toe waren getogen. De opkomst viel tegen maar men maakte desondanks toch weer een punt om de belangen van boeren voor het voetlicht te brengen.

Leuk en spannend, denkt Merijntje maar helaas zal het geen daadwerkelijke zoden aan de dijk zetten om de druk van de Stikstof crisis voor de boeren te verlichten.

Merijntje vreest dat de agrarische sector uiteindelijk toch het hoofd zal moeten buigen en offers zal moeten brengen om niet de toorn van de linkse “milieu(af)goden” over zich heen gestort te krijgen.

En tot slot wil Merijntje er ook graag op wijzen dat het bij uitkoop van boeren niet gaat om het aantal boeren of bedrijven die uitgekocht worden maar om het aantal dieren dat er aan die bedrijven is gekoppeld. Die wil men toch graag doen verdwijnen dus voortaan niet meer alleen praten over bedrijven maar er dan ook gelijk een aantal dieren bij vermelden.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010