Media Dingen waar boer en burger blij van worden

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12831
  • 100
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1617 media
  • uploaded 21 april 2017

Dingen waar boer en burger blij van worden (VIDEO)

Merijntje uit Halsteren wordt wel eens moe van al die tragische berichten in kranten en op radio en TV. Gelukkig is er ook ander nieuws. Nieuws dat ook te controleren is zodat je zeker weet dat het waar is.

Zo werd Merijntje afgelopen week heel blij van de geboorte van een Tinker veulen. Hij besefte weer maar eens dat het leven heel veel leuke dingen te bieden heeft en dat het weinig zin heeft om te weten wat er elders in de wereld voor ellende plaats vindt.

Dat veulen dat ter wereld kwam en gelijk reeds zo genoot van het in leven zijn. Om dit te uiten maakte en gekke bokkesprongen en rende het dartel rond zijn moeder. Wanneer hij even stil stond dan draaide hij met zijn staartje in een fascinerende snelheid.

Nog maar net op de wereld en dan al zo snel en vlug en ontwikkeld met alles en dat is zo mooi. Merijntje besefte hoe kwetsbaar de mens is wanneer die wordt geboren naakt en hulpeloos. Ook werd Merijntje blij van het feit dat de velden en akkers straks weer groen gaan kleuren van de ingezaaide gewassen. Ieder jaar weer kleuren de boeren en tuinders het Nederlands boerenland in een groot scale aan verschillenden tinten groen.

Ook dat is een wonder dat aandacht vraagt maar niet altijd krijgt. Merijntje werd ook blij van het feit dat er mensen zijn die ons willen doen geloven dat de zilte wind die over de Ooster en Westerschelde waait invloed heeft op het gezonde zoutgehalte van aardappelen en asperges en wat nog meer. Ze zeggen dat je het kunt proeven en ze willen ook dat we het proeven en dan verwachten ze dat we het ook echt proeven en daarna zeggen “ja ik heb het geproefd”

Dat is een vorm van een beleving oproepen en wat is er tegen ook al is het niet altijd te controleren. Veel van het leven is immers een manier van belevingen en inbeelding en overtuiging gebaseerd op zaken zonder hard bewijs. Veel meer met de voeten op aarde was ook het mooie bericht dat een oude dame van 83 jaar die veel houd van haar hondje een plaats vond voor dat beestje bij een logeeradres.

Waarom….. wel ze mocht haar hondje niet meenemen toen ze besloot om naar een serviceappartement te gaan. Merijntje zag dat via een FaceBook oproep om voor een oplossing te zorgen veel effect had en uitmondde in een logeeradres vlak bij het serviceappartement zodat de oude dame toch iedere dag met haar hondje kon gaan wandelen en het kon knuffelen. Dit bracht Merijntje tot de conclusie dat leuk nieuws meestal vlakbij is te vinden als je het maar wilt zien. Dus hoe erg het in de wereld ook is het heeft weinig zin om alles te willen weten wat er plaats vindt op deze aarde.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010