Media Eert uw boeren op wereldvoedseldag

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=11415
  • 752
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1624 media
  • uploaded 15 oktober 2013

Eert uw boeren op wereldvoedseldag!!!
Merijntje keek naar zijn bord met lekker eten en wachtte nog even om te beginnen. Hij keek nog eens en kwam tot het diepe besef dat hij blij moest zijn te leven in een land waar geen honger heerst. Integendeel want de export van landbouwproducten uit Nederland is enorm groot. Hij besefte dat we leven in een land van overvloed. Een land waar nooit iemand met honger naar bed hoeft te gaan.
Ook een land en een continent dat dankbaar moet zijn dat het zo'n kundige boerenstand heeft. Een groep mensen die dagelijks ijverig in de weer is om een boterham te verdienen met het produceren van voedsel. Merijntje denkt dat de slogan "eert uw vader en uw moeder en uw boeren en tuinders" een variant op de tien geboden zou kunnen zijn op wereldvoedseldag. Merijntje stond even stil bij zijn maaltijd vanwege het feit dat het straks op 16 oktober wederom voedseldag is. Hij heeft een hekel aan al die zgn. "dagen" voor dit of dat maar ja ze zijner nu eenmaal.
 
Hij vroeg zich af hoeveel mensen in ons rijke land op die dag zullen stilstaan bij de voedselproductie en de wereldvoedseldag. Hij vreest dat het er maar zeer weinigen zijn want men is de continue beschikbaarheid van voedsel in velerlei vormen heel gewoon gaan vinden. Merijntje loopt de kans de wrevel van de mensen op de hals te halen die naar de voedselbank gaan en daar op een goedkope manier voedsel kunnen betrekken. Het is mooi dat voedsel dat "overtollig" is of de uiterste houdbaarheidsdatum nadert nog ten nutte kan worden gemaakt voor degenen die geen geld genoeg hebben om eten te kopen.
 
Wereldvoedseldag is dus niet alleen bestemd voor aandacht in ontwikkelingslanden maar ook voor enkelen in ons eigen land. Een voedselbank is volgens Merijntje niet te koppelen aan wereldvoedseldag want dat laatste heeft een heel andere lading dan de mensen die hier niet bij de supermarkten maar bij de voedselbanken hun inkopen op een gemakkelijke manier doen. Merijntje zou graag zien dat niemand in de wereld met honger naar bed hoeft te gaan. In dat opzicht kan Nederland behulpzaam zijn in landen waar de kennis en kunde van agrarische methoden nog niet groot genoeg zijn . We kunnen helpen denkt hij maar alleen op voorwaarde dat men zichzelf ook wil helpen.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010