Media Ga maar werken dan gaan stress en burnout vaak vanzelf over

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13181
  • 55
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1606 media
  • uploaded 12 juli 2019

Ga maar werken dan gaan stress en burn-out vaak vanzelf over

Merijntje uit Halsteren keek vandaag op 12 juli vol hoopvolle verwachting naar de lucht en hoopte zwaar zwangere regenwolken te zien want die waren voorspeld. Regen is hard nodig in de West-Brabantse regio en misschien kan hij over een paar dagen opgelucht ademhalen omdat er dan weer genoeg regen is gevallen om de gewassen vlot verder te laten groeien.

Het graan is aan het afrijpen en dan komt de oogst eraan en tijdens die werkzaamheden is regen ongewenst maar ja Merijntje weet uit ervaring dat je daar als boer geen invloed op hebt. Dan zou je gemakkelijk gestrest kunnen raken want het is ergerniswekkend wanneer je telkens uitgeregend raakt en dat wil zeggen dat je niet verder kunt oogsten. Stress is tegenwoordig volgens Merijntje tegenwoordig een soort van modewoord en begrip geworden. Stress kan dan overgaan in een burn-out en dan heb je de poppen aan het dansen. Stress en burn-out zijn in feite onmeetbare aandoeningen want hoe stel je het vast. Een gebroken been of een beschadigde pink zoals die Marco Kroon kun je bekijken en zien. Merijntje denkt dat mensen in het huidige tijdsbestel veel gevoelig lijken te zijn geworden voor enige vorm van tegenslag en dan ze dat overkomt snel stressen en wat later roepen dat “AFGEBRAND” zijn.

De oma van Merijntje zei tegen haar dochters wanneer die ergens een pijntje hadden of een beetje in de knoop zaten vanwege het een of het ander “Ga maar gauw werken dan gaat het vanzelf over”. Merijntje realiseert zich dat dergelijke benadering nu een kleine revolutie teweeg zou brengen van zielenknijpers, coaches en relatietherapeuten en wat al niet meer. Dat zou hun veel brood uit de mond stoten en dat is het laatste wat zij willen ook kal roepen ze in koor dat men u gestreste en uitgebrande mens alleen maar beter willen maken.

Merijntje herinnert zich ook heel goed de woorden van een wijze oude vrouw die tegen mensen met een kopzorg probleem zei “Kijk je zelf eens goed aan in de spiegel en praat eens tegen jezelf met een oppeppend toespraakje” Ze was ervan overtuigd dat je daarvan jezelf stukken beter zou voelen. Merijntje realiseert zich dat hij met al deze woorden waarschijnlijk mensen op de kast jaagt maar ja niemand hoeft het natuurlijk eens te zijn met die eigenwijze Merijntje....

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010