Media Geen droog brood te vreten

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12784
  • 88
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1601 media
  • uploaded 10 februari 2017

Geen droog brood te vreten

Merijntje uit Halsteren dacht dat Nederland van noord naar zuid en van oost naar west een “eiland” van welvaart was maar dat blijkt toch anders te liggen als hij de recente berichten mag geloven. Er heerst bij relatief veel mensen een of andere vorm van “armoede” althans wanneer hij de nieuwsberichten kan geloven. De armoede die in het nieuws kwam was vooral gericht op burgers want over boeren en buitenlui werd niet gerept.

Merijntje weet maar al te goed dat er ook in boerenkringen armoede wordt ervaren. Alleen daar hoor je weinig over want ze willen er niet zo mee naar buiten komen en lijden derhalve “stille armoede” zoals dat zo mooi wordt genoemd. Dat stille dat past ook goed bij de mentaliteit van boeren en tuinders want zij lopen er liever niet mee te koop. Ze schikken zich in het lot en trekken de broekriem wat strakker aan.

Tegenwoordig is er veel nepnieuws in omloop en Merijntje vreest dat een groot deel van die armoedeberichten berusten op nepnieuws. In Merijntjes jeugd had men al een mening over de krant en die luidde: “De krant brengt de leugens in het land” Ongetwijfeld zal niet iedereen het even goed hebben in ons landje maar er is een verschil tussen armoede en schaarste aan geld. Wie schaarste heeft aan geld kan niet alles kopen waar hij of zij zin in heeft en zal dan keuzes moeten maken en ieder dubbeltje om moeten draaien alvorens het uit te geven.

Ze noemen dat De tering naar de nering zetten Velen zullen ongetwijfeld moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat vereist creativiteit en fantasie en realisme. Wie de aantrekkelijke aanbiedingen van de grote supermarkten in de gaten houd kan relatief goedkoop leven. Dit vergt dan een aanpassing van het voedingspatroon aan de hand van de wekelijkse aanbiedingen in de winkels.

Wie tegen vijf uur bij HEMA binnen is kan kennis nemen van de kortingsaanbiedingen en daar het voordeel mee doen. Wie bij AH goed oplet kan “zonde om weg te gooien” artikelen kopen met een korting van 35%. Daar is niks mis mee en je kunt er je voordeel mee doen. Wie krijgt er zo maar ineens 35% voordeel in de schoot geworpen? Armoede is een betrekkelijk begrip en wie om zich heen kijkt in deze wereld zal snel tot het besef komen dat er in ons landje weinig te klagen valt maar ook dat niet iedereen het even goed kan hebben.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010