Media Gekweekt met vlees en zonder bloed

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=11297
  • 878
  • 0
  • 0
Delen
  • merijntje
  • 138 media
  • uploaded 5 augustus 2013

Gekweekt laboratorium vlees
Merijntje fronste zijn wenkbrauwen toen hij in het programma Nieuwsuur hoorde over de vorderingen die zijn gemaakt met het kweken van vlees in een laboratorium. Ze vertelden dat ze een hamburger hadden gekweekt en die werd ook voor het oog van de camera gebakken en opgegeten. Er werd bij verteld dat het goed smaakte. Over enkele dagen werd het gebeuren officieel geïntroduceerd in Londen en zou ook bekend worden gemaakt wie er achter het idee staat en vooral ook wie het ging betalen. Natuurlijk begrijpt ook Merijntje wel dat het maar een experiment is en dat het nog lang niet zeker is dat het ook een project is dat kans van slagen in de markt zal hebben.
De wetenschappers jubelen echter over de voordelen die een dergelijke ontwikkeling kan hebben op het milieu. Ja, want zeggen ze dan, koeien schijten en boeren en vervuilen de lucht. Ze nemen bovendien veel ruimte in en bezetten grazige weiden waar anders kinderen op zouden kunnen spelen. Ze vergeten echter dat we ook nog melkkoeien hebben en dat ze eigenlijk eerst iets moeten verzinnen om melk kunstmatig te maken want dan zijn ze van de koeien af die nadat ze niet meer genoeg melk geven worden geslacht en worden verwerkt tot o.a. hamburgers. Het werd wel sensationeel gebracht en zij die niet beter weten en niet verder doordenken kunnen menen dat er een grote doorbraak op touw staat.
Merijntje die bedaard als altijd de ontwikkelingen aanziet denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. De mensen zullen hun malse biefstuk niet willen missen en ze gruwelen ervan om "Frankenstein" vlees te moeten eten. Deze hele ontwikkeling met kweekvlees en met de opkomst van de vegetarische slager kan er alleen maar toe leiden dat steeds minder mensen vlees gaan eten en dat daardoor straks de vleesveehouderij vanzelf zal worden teruggedrongen. Wie zit er nu toch te wachten op "vals Frankenstein"vlees!!!
Hoe dan ook, Merijntje is zeker niet tegen nieuwe ontwikkelingen zolang ze de landbouw maar niet schaden en in een kwaad daglicht zetten. Om te beweren dat de veehouderij schadelijk is voor het milieu is niet fair want de mens zelf in al zijn hoedanigheden is veel en veel schadelijker voor het milieu dan welk andere vorm van leven ook.

Categorieën: Koeien, Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010