Media Glasvezel straks overal in het buitengebied beschikbaar

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13146
  • 33
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1619 media
  • uploaded 12 april 2019

Glasvezel straks overal in het buitengebied voor iedereen beschikbaar (video)

Merijntje uit Halsteren is blij dat er in zijn regio nu daadwerkelijk de schop de grond is ingegaan voor de aanleg van glasvezel naar de buitengebieden. Dat wordt een hele klus want buitengebied is soms ook heel echt buitengebied en om dan een glasvezeldraadje helemaal naar die ene afgelegen boerderij te brengen verdient waardering. Okee,

Merijntje weet ook wel dat iedereen die aangesloten wil worden er ook voor heeft betaald maar als het goed is dan krijg je er ook heel wat voor terug. Mogelijk dat menigeen nu ook zijn of haar computerapparatuur nog eens onder een kritische blik moet houden want het is maar de vraag of die soms oude PCeeetjes die krachtige aanvoer van data wel kunnen verwerken. Geen probleem denkt Merijntje want aanschaf van nieuwe “bij de tijdse “apparatuur is tegenwoordig goed betaalbaar. Merijntje is nog steeds onder de indruk van de mogelijkheden die internet de mensheid kan bieden en daarom beschouwt hij het als het “Achtste Werelwonder” Er is heel wat gaande op het gebied van de digitale kennis en toepassing daarvan.

Dingen die nog steeds verbazen en mensen blij kunnen maken. Merijntje denkt dat men in het buitengebied en op de afgelegen boerderijen erg blij zal zijn als het moment is gekomen dat ze snel kunnen internetten en ook kunnen ”Netflixen” en genieten van de mogelijkheden die You Tube een ieder kan bieden. Het is wel opvallend vindt Merijntje dat in het zgn. draadloze tijdperk er nog steeds glasvezel kabel moet worden gebruikt om snel internet op betaalbare manier naar de buitengebieden te transporteren en het dus “nog”niet draadloos kan.

Zelf heeft Merijntje nog gewoon KPN koperdraad met een “dubbele draad” verbinding en is hij ruim 4 kilometer verwijderd van de centrale. Toch biedt het hem 29.5Mbps download en 5.0Mbps upload. Ruim voldoende voor het gebruik zoals hij nu gebruik maakt van internet. Verder is het opvallend dat door het toenemend glasvezel gebruik het belang van de schotelantenne wordt teruggedrongen want een snelle internetverbinding brengt de TV signalen in HD kwaliteit helder bij de mensheid binnen.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010