Media Goed toeven met een pilsje of een borreltje en een boerenmeisje

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12843
  • 57
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1563 media
  • uploaded 26 mei 2017

Goed toeven met een borreltje en een boerenmeisje

 

Merijntje las een bericht waarin melding werd gemaakt van het feit dat Nederlandse mannen gemiddeld genomen te veel alcohol drinken. Merijntje voelde zich niet meer aangesproken want hij gebruik al aan jaar of 8 geen druppel alcohol meer. Vooral mannen maar ook vrouwen die reeds ver over de middelbare leeftijd heen zijn gekomen lusten wel een neutje Niet zo maar af en toe nee het liefst dagelijks en dat in steeds toenemende hoeveelheden.

Maar Merijntje herinnert zich toch nog helder dat er ook vroeger behoorlijk in het glaasje werd gekeken. Maar dan met uitspattingen op verjaardagen en andere feestelijkheden. Niet ieder dag van de week want daar waren geen centen voor. De welvaart is nu toegenomen en dus ook de ruimte om zich zelf wat extra’s te gunnen. Wie de acties van supermarkten volgt ziet dat er regelmatig geweldige aanbiedingen zijn om forse hoeveelheden bier of wijn tegen een zeer lage prijs in te slaan. Merijntje vraagt zich ook af of er nog wel eens “Martini” of “Citroen jenever” wordt verkocht. Een citroentje met suiker was het favoriete drankje van zijn oom. Maar ook een brandewijntje met suiker werd als een lekkernij ervaren.

“Ouwe klare en jonge klare” stonden altijd op tafel wanneer er een feestje werd gegeven . Natuurlijk mocht ook “advocaat en de bowl” niet ontbreken en was “bessenjenever” ook erg gewild. Verder werd er met name door vrouwen nog als eens een sherry gedronken en dan bleef het vaak niet bij één glaasje. Er zijn zoveel alcoholische verleidingen want sinds er een biercultuur is ontstaan waarbij bijna ontelbare soorten biertjes beschikbaar zijn wordt het steeds moeilijker om er vanaf te blijven. Merijntje kent mensen die hun eigen biertje brouwen waarbij het alcohol percentage soms zo hoog is dat je het bijna als brandstof in de auto zou kunnen gebruiken.

 

Merijntje ziet het allemaal als prettige verleidingen en een genot middel dat niet meer als “drug” wil worden gezien maar het natuurlijk nog wel is. Het is overigens indrukwekkend welk een grote hoeveelheid soorten verschillend vocht de mens als drank tot zich neemt en dat dit ook allemaal door de maag wordt verdragen. Merijntje ziet daar een groot contrast met de dieren die alleen maar water drinken en daar uitstekend onder gedijen. Misschien zou de mens dar eens een voorbeeld aan kunnen nemen en dat zou het huishoudbudget zeer ten goede komen.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010