Media Goedwillende maar naieve mens denkt klimaat te kunnen regelen

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12845
  • 56
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1551 media
  • uploaded 2 juni 2017

Goedwillende naïeve mensen denken klimaat te kunnen dwingen.

Merijntje stond op 2 juni in een heerlijk zomerzonnetje zijn praatje te houden en dacht even aan de opwarming van de aarde. Als er op tijd regen valt dan is een beetje opwarming geen onaangenaam gebeuren. De Amerikaanse president had net laten weten dat hij niet meer mee doet met het in 2015 gesloten klimaatakkoord. Veel verontwaardiging daarover en het nieuws is er vol van.

Algemene afkeuring over het gedrag van die bijzondere president. Merijntje is ook met het klimaat en het milieu begaan en zal daar waar het kan oppassen dat hij het milieu niet vervuild of de natuur beschadigd. Wel denkt hij dat er een ontzettend overdreven reactie is op dit besluit van Trump. Men doet het voorkomen of nu de wereld naar de bliksem zal gaan.

De mens denkt dat hij of zij, en dat dus in zijn algemeenheid, in staat zal zijn de opwarming of de afkoeling van de aarde te kunnen beïnvloeden. Merijntje ziet het als een oprechte maar zeer naïeve houding want hoe machteloos is die mens als het er op aan komt. Merijntje herinnert zich nog de zorg om de “zure regen” en de “gaten in de ozon laag”. Hij hoort er nooit meer over. Opgelost…. Door de mens… nee door de natuur zelf.

Zo is er afkoeling van de aarde geweest in de ijstijden en daarna weer een opwarming en dat alles gebeurde in een tijd dat de aarde nog min of meer “woest en ledig” was zoals in de Bijbel in het boek Genesis beschreven staat. Dus een aarde van pure natuur mooier kon je het niet hebben.

Merijntje hoorde ook al mensen die uit de milieuruif eten zich zorgen maken dat door minder aandacht voor het milieu en het klimaat ze hun baantje zouden kunnen verliezen. Daar zit vaak veel van de zgn. oprechte verontwaardiging en vrees voor het klimaat… namelijk het verlies van werkgelegenheid. Merijntje ziet in de agrarische sector wat de aandacht voor het milieu de boeren heeft gekost en wie er aan hebben verdiend en dat nog doen.

Alle dwingende milieumaatregelen kosten de boer geld en daar staat geen financiële opbrengstverhoging tegenover. Zo worden we door velen bij de neus genomen en is de hype om de wereld te redden een speeltje voor velen die niks beters te doen hebben.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010