Media Hoe Albert Heijn een kiloknaller maakt

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=11317
  • 1069
  • 0
  • 0
Delen
  • merijntje
  • 138 media
  • uploaded 18 augustus 2013

Hoe Albert Heijn een kiloknaller maakt
Toen Merijntje gisteren de brievenbus leeghaalde werd zijn oog getroffen door een reclamefolder van supermarktketen Albert Heijn (AH) met op de voorpagina de kreet Hamstereeen. Van de koopwaar die in de folder werd getoond kon je na het kopen van een product een tweede zelfde product gratis in de boodschappenkar laden. Een interessant onderdeel van die Hamstereeen actie is volgens Merijntje de aanbieding van mager rundergehakt.
Een schaaltje van 500 gram kost 4 euro maar je krijgt er een schaaltje gratis bij. Dus dan heb je 2 x 500 gram is 1000 gram = een kilo voor slechts 4 euro. Dat noemt hij een geraffineerde kiloknaller. Een mooi vondst overigens van de marketing mensen bij AH. C1000 werd vaak verweten dat ze stunten met echte kiloknallers. In de agrarische sector waren we er niet blij mee maar het was tenminste eerlijk en het loog er niet om.
Bij AH kunnen staan ze juridisch sterk want wie maar 1 schaaltje mager rundergehakt wil betaalt gewoon voor 500 gram 4,00 euro dus is de prijs voor een kilo 8,00 euro. Mooie aanbieding in crisistijd zullen ze gedacht hebben in Zaandam. Laten we de consument eens blij maken. Merijntje is zelf ook consument dus die behoort in feite ook blij te zijn.
Toch is Merijntje niet zo heel erg blij want hij verdenkt AH ervan dat die zelf weinig bijdraagt aan die speciale acties maar de lasten daarvan op het bordje legt bij de producenten van die artikelen. Zij krijgen het vriendelijke verzoek mee te doen met die actie. Doen ze niet mee dan lopen ze de kans te worden geboycot door AH die dan vergelijkbare producten bij anderen gaat inkopen. Bijna geen enkele producent wil zo'n belangrijke klant als AH kwijt raken dus die steekt onder gematigd protest zijn kop in de strop.
Maar dan denkt die producent van al die etenswaren waar kan ik nu mijn schade gaan verhalen. Ja, en dat is het venijn in de staart ze gaan naar de boeren en tuinders en eisen daar hoge kortingen. Dus de conclusie van Merijntje is dat de agrarische sector in de breedste zin van het woord uiteindelijk de klos is van zo'n Hamsteraktie.
Hij denkt bijv. ook aan de aanbieding van bloemkool. Een product dat niet is bewerkt en waar ook twee bloemkolen voor de prijs van een wordt aangeboden. Wie betaalt die tweede bloemkool denkt U vraagt Merijntje gezond achterdochtig als hij is zich af.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010