Media In geval van nood een blikje bonen om de honger te stillen

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13081
  • 57
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1624 media
  • uploaded 11 november 2018

In noodgeval kan een blikje bonen de ergste honger stillen

Merijntje uit Halsteren hoorde van de week een pleit van iemand om iedereen aan te raden een “noodvoorzieningendoos of box” in huis te halen. Een doos met daarin niet bederfelijke levensmiddelen die heel lang bewaard kunnen worden zoals bonen in blik enzovoort. Ook extra flessen water en nog van alles wat van pas kan komen in een korte periode dat men van wege een calamiteit het huis niet uit mag of kan.

Merijntje kan het niet helpen dat hij daarbij dan soms denkt aan een kernramp wanneer hij naar de stoomwolken kijkt die boven de koeltorens van de kerncentrale in het Belgische Doel hangen.

Die centrale lijkt daardoor in Halsteren en Bergen op Zoom akelig dichtbij en als er wat ernstigs zou gebeuren dan kan er met de westenwind iets ontstaan waar Merijntje liever niet aan wil denken. Misschien is het een “als wat” scenario maar je kunt toch maar beter voorbereid zijn. Zo’n calamiteitendoos kan in ieder huis wel een plaatsje krijgen en het geeft een veilig gevoel evenals het in huis hebben van een brandblusapparaat.

Stop er voldoende eten in en vergeet niet een transistorradio met batterijen erbij te doen want als de elektriciteit uitvalt kunt U het mobieltje niet opladen. Een handvol kaarsen en lucifers is ook handig. Vergeet vooral niet om in uw nachtkastje naast uw bed een zaklamp met volle batterijen te leggen want als zomaar het licht uitvalt dan weet u tenminste de weg in uw eigen huis te vinden. Merijntje staat er gelukkig ook niet ieder dag bij stil dat de kerncentrale van Doel op hol zou kunnen slaan maar oké, je weet maar nooit. Verder is het ook zo dat je af en toe eens moet oefenen om aan bepaalde problemen het hoofd te kunnen bieden als ze plotseling ontstaan. Zo heeft Merijntje onlangs net gedaan of hij een lekke band aan zijn auto kreeg. Het kostte hem, onhandig als hij is, heel wat moeite om de krik te vinden. Uit te zoeken waar de reserveband was en hoe hij moest omgaan met de wielsleutel. Het was een goede en nuttige oefening en al helemaal toen hij ontdekte dat de reserveband nagenoeg geen spanning had.

Ondertussen geniet hij evenals zovele anderen van het fraaie najaarsweer en de mooie herfstkleuren. En ja,…..hij kan ook bewonderend kijken naar de gigantische stoomkolom bij windstil weer zoals die loodrecht opstijgt uit de koeltorens van de kerncentrale bij Doel en ja helaas ook een beetje lijkt op de paddenstoel-achtige kolom bij een ontploffing van een atoombom

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010