Media Met de hand gemolken melk allerlekkerst

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12410
  • 127
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 18 april 2016

Merijntje las met verbijstering dat ene PVDA mevr Sjoera Dikkers pleit voor weer een nieuw keurmerk en in dit geval voor zuivel. Ze wil het Sterrenzuivel gaan noemen. Merijntje verdenkt haar ervan dat ze vooral zelf in de publiciteit als een ster wil schitteren met haar idee dat nergens op slaat. Maar Merijntje zal nu ook een duit in het zakje doen en pleit voor de erkenning van " Met de hand gemolken melk" en daarvan afgeleide produkten.

Niks beter dan melk van een koe die door een paar stevige boerenknuisten is gemolken. Straks verplicht in het winkelschap "Met de hand gemolken melk" Merijntje weet natuurlijk wel dat het praktisch onmogelijk is om alleen met de hand gemolken melk aan de man te brengen in de huidige tijd. Toch zit er naar zijn mening wel een kern van realiteit in want hoe dicht staat de boer dan bij zijn koe.

Dichter kan niet. Hij of zij, zitten op een melkkrukje dicht tegen de koe. Het hoofd soms rustend tegen het warme koelijf. De handen in een ritmische beweging aan de spenen. Het voorbewerken tot de koe haar melk laat “schieten” en je de spenen vol voelt lopen met haar melk. Dan met krachtige stralen de melk in de emmer spuiten waardoor er een mooi laag schuim bovenop ontstaat.

Beginnen met de eerste twee kwartieren en daarna de andere twee kwartieren en nog eens om en om. Tot slot nog even de spenen strippen en dan zeker weten dat de laatste melk uit de uier is gemolken. Merijntje weet nog als de dag van gisteren hoe tevreden je was als je zag hoe vol de emmer was gemolken. Een produktieve koe die een extra UT DELFIA koekje biks kreeg als aparte beloning.

Het is een romantisch beeld. Maar hij kan zich voorstellen dat een koe het prettig vind als het met de hand wordt gemolken. Hoe onpersoonlijk is het om als koe door een robot te worden gemolken? Geen mensen hand komt er nog aan te pas. Wat zou de koe ervan vinden.

Merijntje denkt dat we het aan Sjoera Dikkers moeten vragen want zij pleit voor zuivel met een ster en voor koeien die een “beter leven” moeten krijgen. Hij geeft haar ook de raad eens naar een melkveebedrijf te gaan en de melkveehouder te vragen om een beker melk en dan melk van een koe en met de hand gemolken. De vraag is of die melkveehouder nog weet hoe je een koe met de hand kan melken.

Categorieën: Koeien, Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010