Media Na 50 plus nog wel of niet in boerenbedrijf investeren

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12833
  • 88
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1617 media
  • uploaded 28 april 2017

Ga je na 50 plus nog in je bedrijf investeren

Merijntje uit Halsteren werd 25 jaar gleden 50 jaar en daar werd hij nog eens nadrukkelijk van bewust toen hij de emotie rondom de verjaardag van onze Koning Willem Alexander aankeek. Merijntje kan de vorst wel waarderen en hij is blij dat hij wordt terzijde gestaan door een goede en mooie vrouw en ze beiden gelukkig zijn met elkaar en hun drie dochters.

Merijntje vindt het goed dat er aandacht is voor een verjaardag van 50 want je kunt zeggen dat het toch een bijzondere markering is in een mensenleven. Tot aan de 50 jaar is een mens bezig om zijn leven en zijn werk vorm te geven. Tegen de tijd dat hij of zij “Abraham” ziet moet je wel ongeveer je zaken goed op de rails hebben.

Maar vroeg Merijntje zich af wat is er zeker in het leven, in de periode, van wat ze zo fraai noemen “50 plus” Dat je 50 jaar zal worden dat weten de meeste mensen over het algemeen zeker. Dat je daarna er nog eens 50 jaar bij kunt tellen is zeer ongewis. De meesten van ons zullen die mijlpaal van 100 jaar niet halen vreest Merijntje en dan rijst de vraag hoe gaan wij met die “laatste“ jaren van ons leven om.

Bij boeren komt de vraag naar voren, gaan we nog investeren in ons bedrijf? Hebben we een opvolger die het bedrijf gaat overnemen? Wanneer dat het geval is dan zullen vader en moeder noodgedwongen maar vaak ook met plezier moeten gaan investeren want er moet toekomst zijn en blijven voor de opvolger.

Daar waar er geen opvolger is en de boer en zijn vrouw de 50 gaan passeren zal er geen interesse meer zijn om nog veel geld uit te trekken om te investeren. Het zal dan hun tijd wel duren, denkt Merijntje. Tenzij ze het bedrijf zo goed mogelijk willen verkopen en het willen ontwikkelen tot een topconditie en het vervolgens voor de hoogste prijs proberen van de hand te doen.

Tot slot denkt Merijntje dat koning zijn in Nederland best een leuke bezigheid is. Je hoeft geen echte verantwoordelijkheid te dragen want dat doet de regering en toch wordt je voor vol aangezien. Je moet leren om op je woorden te letten en je netjes te gedragen. Wanneer je dat allemaal kunt dan is het toch in zekere zin een droombaan waaraan zeker geen financiele zorgen zijn gekoppeld.

Merijntje zou best koning willen zijn maar ja zijn koninkrijk is niet veel groter dan zijn eigen erf

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010