Media Nieuwe regering kan smakelijke stamppot worden

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12808
  • 39
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1556 media
  • uploaded 17 maart 2017

Nieuwe regering kan smakelijke stamppot worden

Merijntje is natuurlijk ook gaan stemmen en denkt zijn stem op de juiste partij te hebben gekleurd. Hij kreeg ook een volmacht mee met de opdracht die te gebruiken voor de Dierenpartij. Ofschoon dit niet de partij is waarbij Merijntje zijn heil zoekt heeft hij toch aan de wens van de opdrachtgever voldaan. Even stond hij nog in twijfel om te frauderen en die volmacht stem toch maar aan zijn eigen favoriete partij te schenken.

Maar ineens herinnerde hij zich de uitspraak “Goed ziet Alles” en dat deed hem besluiten om te doen waarom werd gevraagd. De uitkomst van de verkiezing is in getallen duidelijk maar hoe die verschillende partijen op één lijn te krijgen voor een nieuwe regering is een ingewikkelde opgave. Merijntje droomde dat verkenner minister Edith Schippers in de politieke keuken stond en daar een stamppot aan het maken was.

Het werd “sla met spekjes” Zij gebruikte de VVD als aardappel, spekjes als CDA en sla als D66. Nadat ze dat allemaal had gereed gemaakt. De aardappels gekookt, de spekjes gebakken en de sla gesneden ging ze aan de slag met een stamper waarvoor ze de PVV gebruikte. Die werd na gebruik afgewassen en terug in het keukenkastje geplaatst.

Om alles op smaak te brengen gebruikte ze azijn voor Groen Links, zout voor de Christen Unie en Peper voor 50Plus . Om alles goed op smaak te brengen moest er een beetje bij van het een of ander en zo kan men dan aan de dis om te smullen van de stamppot die de gekruide naam “Sla met Spekjes” draagt. Merijntje beseft dat het een symbolische verbeelding is van de formatie en tot standkoming van een nieuwe regering.

Wie vindt nog wat terug van zijn of haar idealen in dit gerecht dat een stamppot is geworden van iedereen wat. Het kan goed smaken maar in een land dat zo verdeeld is en toch tot een eenheid wil komen zal naar de mening van Merijntje iets op tafel komen dat niet iedereen lekker vindt maar honger doet eten denkt hij dan maar. Voor de rest blijft het naar zijn mening een prachtig land en hij gelooft ook wel dat er geen enkel partij op uit is om dat mooie land “kapot” te maken.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010