Media Op vrijgezellendag verlangen velen naar een partner

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12918
  • 102
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1637 media
  • uploaded 11 november 2017

Op vrijgezellendag verlangen velen naar een relatie

Merijntje uit Halsteren leerde dat 11 november ook al is uitgeroepen tot vrijgezellendag ( singelsday). Het is uitgevonden in China en nu wil de commercie het ook in Nederland trendy maken. Het gat er om dat vrijgezellen zichzelf iets leuks gunnen want van wie anders zouden ze het moeten krijgen.

Ze zijn immers alleen en vrijgezel. Het is waarschijnlijk allemaal leuk bedoeld maar Merijntje herinnert zich nog de gezinnen in Halsteren en omgeving waar broers en zussen bij elkaar op het ouderlijk boerenbedrijf bleven wonen omdat ze geen partner hadden en geen huwelijk konden sluiten. Vaak kwam dat vrijgezellenbestaan omdat ze boer wilden blijven op het ouderlijk bedrijf. Ze wilden het bedrijf niet splitsen en waren ook geen mannen en vrouwen die gemakkelijk op de versiertoer gingen. In deze tijd zouden ze misschien zijn gaan “daten” of iets dergelijks maar die mogelijkheden waren er vroeger niet. Het was overigens niet zo dat men medelijden moest hebben met die gedwongen vrijgezellen want ze konden het onderling heel goed met elkaar vinden.

Het trieste maar onvermijdelijke was dan dat er uiteindelijk maar één van dat “nest” nog in leven was omdat de andere al waren heengegaan. Merijntje denkt dat dergelijke soort vrijgezellen niet meer veel voorkomen. Om te beginnen zijn de gezinnen kleiner met minder kinderen.

Verder zijn de jonge mannen en vrouwen van nu niet meer zo met een boerderij bezig dat dit hen af zou houden van een relatie. De genoemde vrijgezellendag heeft niks droevigs maar is gewoon weer een leuke aanleiding om een bepaalde groep mensen aan te zetten tot financiële uitgaven en extra aandacht van anderen..

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010