Media Rond de Paasdagen 2017 zit bij de 'buitenboeren' alles in het zaad

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12830
  • 81
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1619 media
  • uploaded 14 april 2017

Rond de Pasen 2017 zit bij de “buitenboeren” vrijwel alles in “ ’t zaad”

Merijntje is tevreden over de weersomstandigheden die weliswaar een koude Pasen veroorzaken maar ook er voor gezorgd hebben dat de veldwerkzaamheden vlot en soepel zijn verlopen. Er is over het algemeen een goed zaai- en pootbed gerealiseerd en vrijwel bij iedere akkerbouwer zit alles “in het zaad” zoals ze dat noemen. Merijntje bedacht gelijkertijd de term van “buitenboer”en ”binnenboer”.

Met een “buitenboer bedoelt hij akkerbouwers en rundveehouders. Zij hebben voor het merendeel hun werkzaamheden in de buitenlucht. Als de verplichte weidegang er door komt dan zullen ook melkveehouders er meer van kunnen gaan beleven. Met de “binnenboeren” heeft Merijntje de varkens- en pluimveehouders op het oog en niet te vergeten natuurlijk de glastuinders.

Zij beleven de grillen van de weersomstandigheden niet. Maar zo bedenkt Merijntje zich, de “buitenboeren” denken ook wel eens als het weer grillig en guur is dat ze liever ook een “kap” over hun bedrijf zouden willen. Hoe dan ook, de Paasdagen zijn ook weer zo’n moment waarbij los van het religieuze vooral ook de aandacht uitgaat naar lekker eten en drinken. De supermarkten richten er zich helemaal op. Een waar paradijs van weelde, welvaart en voorspoed waar het met een redelijk gevulde portemonnee goed toeven is.

Merijntje vond het best een beetje jammer dat de staking van werknemers bij de supermarkt keten JUMBO niet doorging. De stakers hadden gedreigd dat er wel eens lege schappen in de winkels zouden kunnen ontstaan tijdens de Paasdagen.

Merijntje denkt dat het zo nu en dan wel weer eens goed zou kunnen zijn als “men” beseft dat voedsel en voorraad niet zo vanzelfsprekend zijn als het nu vaak lijkt. Voor de cover van het Albert Heijn blad april 2017 “Allerhande” heeft Merijntje veel waardering want hij ziet daarop “Over de vloer bij de boer” met 4 foto’s van een veehouder, een leghennenhouder, een bakker en een tuinder.

Goed werk van AH. Ja en dan tot slot Pasen het feest van het “leven” en de wederopstanding. Helaas ziet Merijntje in verschillende delen van de wereld veel dood en ellende en weinig van wederopstanding. De Mensheid is onverbeterlijk en daar zal Merijntje en de rest van de wereld zich helaas bij neer moeten leggen. En verder ziet Merijntje met verbazing dat de aandacht voor de “paashaas” en de “kip” vanwege de komst van de Panda’s tijdens deze Paasdagen behoorlijk is verbleekt...

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010