Media Streekprodukt moeilijk te verkopen in stadswinkel

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12688
  • 123
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 11 november 2016

Streekprodukt moeilijk te verkopen in stadswinkel

Merijntje had wel een beetje te doen met Hillary Clinton want de teleurstelling moet bijna ondragelijk zijn geweest omdat het presidentschap aan haar neus voorbij ging. Hoop en daarna diepe teleurstelling.

Merijntje voelde ook mee met de teleurstelling van de groep enthousiaste boeren en tuinders die geestdriftig begonnen met het inrichten en starten van een agrarische winkel in Roosendaal.

Met zijn allen hadden ze er de schouders onder gezet in de verwachting dat het aanbod van direct van “boer” en het “land” aantrekkelijk zou zijn voor de steedse consument.

Ze hadden een locatie gevonden met veel ruimte maar in een winkelcentrum dat op zijn retour was en waar maar weinig loop meer in te vinden was.

Merijntje ging er ook een kijkje nemen en kwam onder de indruk van de manier waarop alles was georganiseerd en ingericht. Overzichtelijk en goed gesorteerd. Verse groenten en fruit direct van de deelnemende boeren en tuinders. Ook afgeleide produkten zoals kaas, boter en andere zuivelproducten.

Ook een bakker en een slager. Merijntje zag ook een “praathoekje” waar bij toerbeurt iemand van de deelnemende bedrijven wat extra voorlichting kon geven aan degenen die daar interesse in toonden. Na het nieuwtje dat de winkel er was en velen een kijkje hadden genomen ebde de belangstelling geleidelijk aan weg.

Merijntje las tot zijn schrik in de krant dat een dik half jaar na de opening de stekker alweer uit het project werd getrokken. Er werd te weinig omgezet en de kosten bleven constant en stonden in geen verhouding meer tot de inkomsten. Volgens Merijntje kan er ook een les uit worden getrokken.

De consument wie dat ook moge zijn belijdt vele dingen met de mond maar stelt daar helaas te vaak geen daden tegenover. De belangstelling voor streekprodukten wordt door de aanbieders te hoog ingeschat. De werkelijkheid is anders. Direct van de boer en tuinder moet ook direct van het erf worden betrokken.

Daar wordt het beleefd en gevoeld. Daar ruik je het boerenbedrijf en zie je de teler die je kunt aanraken en kunt spreken. Mocht men toch nog denken over een dergelijk concept dan moet men alleen maar beginnen op een toplocatie doch daar is de huurprijs voor een pand erg hoog. Het direct contact met boer en bedrijf moet als basis staan voor een huisverkoop en boerderijwinkel.

De ontwikkeling van automaten bij zo’n bedrijf schept al een beetje afstand en kan de gang naar een boerenbedrijf beperken want de supermarkt met alles in één lokt. Ook daar komen alle produkten van boer en tuinder, weliswaar met enkele tussenschakels, maar dat hoeft geen probleem te zijn als kwaliteit en prijs maar goed zijn.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010