Media Troeteleik op A58 bewijst ongelijk milieumaffia

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12746
  • 76
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1563 media
  • uploaded 16 december 2016

Troetel-eik op A58 bewijst het ongelijk van milieumaffia

Merijntje had gemengde gevoelens over het lot van de troeteleikenboom op de A58 want deze oude eik moet waarschijnlijk gerooid worden want hij staat op de middenberm van de autobaan A58 Breda/Tilburg in de weg in verband met geplande werkzaamheden ter verbetering van de verkeersdoorstroming. Tegenstanders van dit plan willen voorkomen dat de boom moet worden gerooid want hij staat op zo’n bijzondere markante opvallende plaats tussen het voortrazende of in de file stilstaand verkeer.

Om de eik te behouden zal er veel extra geld over de brug moeten komen want gezien de verkeersplannen daar is dat onvermijdelijk maar ook heel lastig en ingewikkeld. Merijntje dacht met zijn praktische instelling en beschouwing dat de eik maar gewoon gekapt moet worden. Dat is het meest eenvoudig en het is ook snel voor elkaar.

Maar….Merijntje kwam op andere gedachte en ziet de eik als een monument van geloofwaardigheid dat de auto-uitlaatgassen die deze boom voortdurend omringen de gezondheid van de boom geen schade hebben berokkend.

Daarmee ziet Merijntje in de boom het levende bewijs dat veel van de overdreven opvattingen van natuur en milieu worden geloochenstraft door het feit dat deze eik zo midden in het altijd voortrazende verkeer geen krimp geeft en gewoon in leven blijft en altijd weer gezond groen wordt en op tijd zijn blad laat vallen. Merijntje beseft dat zijn beweegreden om de boom te laten staan een geheel andere is dan die van de boomliefhebbers van de troetel-eik maar wel beiden er toe zouden kunnen leiden dat de boom moet blijven staan.

Het ergert Merijntje mateloos dat natuurverenigingen vaak dermate onredelijke eisen stellen dat het regelrecht neerkomt op “boeren pesten”. Daarmee hardwerkende gezinnen dwarsbomen in de ontwikkelingsplannen voor hun bedrijven.

Merijntje weet o.a. van een leghennenhouderij in zijn omgeving waar een milieuvereniging alles in het werk stelt om met wettelijke middelen te verhinderen dat deze familie een extra milieuvriendelijke scharrel-leghennestal mag bouwen.

Dat alles onder de drogreden dat de bossen in de omgeving schade zouden kunnen gaan ondervinden van ammoniakuitstoot. Merijntje denkt dat regelrechte onzin en volksverlakkerij is. Wie het wil zien kan constateren dat rond veel varkens-en melkveebedrijven juist veel extra groen gedijt

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010