Media Tweede boerenprotest zal nooit zo goed zijn als het eerste

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13214
  • 31
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1633 media
  • uploaded 11 oktober 2019

Tweede boerenprotestactie zal nooit zo veel indruk maken al de eerste

Merijntje uit Halsteren houdt van de herfst net zo goed als dat hij houdt van de andere seizoenen want het is prettig om van die veranderingen te genieten. Volop veranderingen trouwens ook op ander gebied. Pak nogmaals de acties van de boeren in Nederland. Na de eerste zeer indrukwekkende demonstratie volgt nu op 16 okt een tweede demonstratie met als plan wederom met trekkers naar Den Haag te rijden en ook het Binnenhof te bezetten.

Merijntje vraagt zich of het een beetje grootspraak is van het Farmers Defence Force want men zal zich daar toch ook wel afvragen of dat nog het effect zal hebben van het eerste protest begin oktober. Hoe dan ook, boeren laten nog steeds actief en duidelijk zichtbaar van zich spreken ook op kleinere schaal, gemeentelijk en provinciaal. Wie nooit van zichzelf laat horen zal door niemand gehoord worden dus gewoon doen. Merijntje blijft echter van mening dat wat voor acties er nog volgen men er voor moet zorgen dat de burger er nu geen last van mag hebben. De duim blijft niet omhoog voor boerenprotest als de burger er te laat door op zijn of haar werk komt. Ze staan ook zonder protesten van boeren al meer dan ze lief is in de file. Ondertussen is het accoord dat onze overheid mag gaan beginnen aan een warme sanering van bepaalde varkensbedrijven.

Ze hebben er 180 miljoen euro voor in de kas. Het gaat alleen over varkenshouderij in Oost Brabant en een deel van Gelderland en daaraan grenzende gebieden. Ze moeten stank veroorzaken. Vraag is dan wie heeft er geklaagd over die stank of komen ambtenaren op verschillende tijdstippen zelf ruiken? Wordt de hoogte van het saneringsbedrag dan afgemeten aan de kracht en impact van de stank? Interessante ontwikkelingen in ons land waar het laatste woord nog lang niet over gezegd zal zijn.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010