Media Veel of weinig vlees op of na internationale vrouwendag

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12970
  • 87
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1575 media
  • uploaded 9 maart 2018

Week met weinig of meer vlees op internationale vrouwendag

Merijntje uit Halsteren heeft de week van weinig vlees bijna achter de rug terwijl hij dit schrijft. Hij ging even na of hij zelf in de afgelopen week wel vlees had gegeten en moest eerlijk bekennen dat hij dat in het geheel niet had gedaan want hij had het gelaten bij vegetarische gerechten.

Nee, Merijntje wil zich zeker niet benoemen als een vegetariër want een goed stuk vlees op de barbecue met een lekker randje vet doet hem reeds bij de gedachte het water uit de mond lopen. Wel is het zo dat hij heeft ervaren dat het niet nodig is om vlees te eten want met vegetarische produkten kan hij zich uitstekend voeden en daar komen steeds meer mensen achter.

Merijntje heeft geen idee of daze week zonder of minder vlees veel effect heeft gehad op de omzet van de slagers en de vleesverkoop bij de supermarkten. Misschien zal dat nog komen. Merijntje leerde ook dat het op 8 maart internationale vrouwendag was. Er is iedere dag wel een dag waaraan iets wordt gekoppeld nog los van vader en moederdag om maar wat te noemen.

Zo’n internationale vrouwendag moet worden gezien als een poging de positie van de vrouw in de wereld extra aandacht te geven. Merijntje weet zeker dat voor vrouwen op de boerderijen genoeg aandacht is en dat zij geheel gelijkwaardig zijn aan de man. Sterker nog, Merijntje weet bijna zeker dat de meest grote beslissingen op een boerenbedrijf alleen met toestemming van de vrouw genomen kunnen worden.

Dat is overigens niet alleen in Nederland het geval maar wereldwijd. Boerenvrouwen zijn de spil op vrijwel ieder boerderij ook in wat wij zo graag de ontwikkelingslanden noemen meent Merijntje.

Merijntje vindt het nog steeds opvallend dat het in ons land de gewoonte is dat in een huwelijk de kinderen nog steeds de achternaam van de man dragen. Hij weet ook wel dat je dit bij het aangaan van een huwelijk naar eigen wens kunt aanpassen of de achternaam van man of die van de vrouw. De meeste vrouwen zijn het daar nog steeds helemaal mee eens en knippen daarmee hun eigen achternaam uit hun leven.

Of is het zo, zoals Merijntje eens hoorde: De vrouw is de aarde en de man geeft het zaad en ja wie tarwe zaait zal tarwe oogsten om maar een voorbeeld te noemen.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010