Media Voedsel is belangrijker dan veiligheid

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12235
  • 43
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1563 media
  • uploaded 20 november 2015

Voedsel is belangrijker dan veiligheid

Merijntje is het natuurlijk ook niet ontgaan dat er momenteel veel angst heerst in ons land en de landen er omheen na de gebeurtenissen in Parijs. Plotseling is er erg veel aandacht aan het aspect veiligheid en de bescherming van de burgerbevolking. Er wordt ineens ook veel geld uitgetrokken om het leger te versterken en er is volop geld om onze veiligheidsdiensten te verbeteren. Merijntje is zich zeer wel bewust van het belang van veiligheid en het veilig voelen. Het is erg om ineens velen te gaan wantrouwen en steeds achterom te moeten kijken of er zich niets afspeelt dat gevaar kan opleveren.

Gelijkertijd denkt Merijntje dat veiligheid belangrijk is maar dat voedselvoorziening in feite nog belangrijker is. Het steekt hem dat het door velen maar wordt aangenomen als een vanzelfsprekendheid dat er steeds voldoende te eten is voor iedereen. En dat het ook nog goedkoop is wanneer er een juiste en slimme keuze wordt gemaakt. Toch is Merijntje van mening dat veiligheid zonder voedsel niets waard is want dan wordt honger de grootste bedreiging. Zonder eten wordt de mens een gevaarlijk roofdier gaat hij of zij langzaam dood.

Voedselschaarste kan het slechtste in de mens naar boven brengen en daardoor kan de veiligheid ernstig worden bedreigd. Op het einde van de tweede wereldoorlog heerste er in ons eigen land boven de rivieren vooral in de grote steden hongersnood. Berucht als de “hongerwinter” Merijntje ziet de filmbeelden voor zich waarbij duizenden mensen dag in dag uit op zgn. hongertochten gingen om voedsel te verzamelen. Dat was geen plezierig uitje want er heerst veel gevaar onderweg. Het was dus niet veilig en zeer gevaarlijk.

Toch toog men met de schrik in de benen op pad omdat voedsel belangrijker was dan veiligheid. Merijntje is van mening dat iedereen moet beseffen van welk een enorm belang een welvarende boerenstand is. Zij, de boeren en de tuinders, verdienen het niet om gedwarsboomd te worden en door allerlei onbenullige regeltjes en voorschriften in hun werk te worden gehinderd. Het “boertje pesten” dient te stoppen.

Natuurlijk dienen boeren en tuinders zich aan de wet te houden net zoals andere burgers dat doen maar het voor de voeten lopen van de boeren en tuinders van allerlei instanties en organisaties is niet in het belang van ons volk. Merijntje is er van overtuigd dat iedereen dient te beseffen wat het belang is van een ongestoorde voedselvoorziening. Dat ons leger dat in moeilijke tijden dient te bewaken is evenzeer van belang.

Merijntje weet ook dat een leger op zich zelf zonder oorlog of bescherming gezien zou kunnen worden als een simpele werkverschaffing. Maar het is een verzekering tegen eventueel geweld of agressie. De agrarische sector is zeker geen instrument van onbezoldigde werkverschaffing maar een solide verzekering dat ons volk in goede en slechte tijden de maag kan vullen.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010