Media Waar zijn de dieren van de vluchtelingen gebleven

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12152
  • 91
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1575 media
  • uploaded 3 oktober 2015

Waar zijn de dieren gebleven van de vluchtelingen?

Merijntje merkt dat er een grote belangstelling bestaat voor “Dierendag” want kranten en tijdschriften besteden er op allerlei manieren aandacht aan. Het valt Merijntje op dat bij de duizenden vluchtelingen die aan land komen of het land binnenkomen nog nooit een huisdier is meegekomen. Hij vraagt zich af of die “vluchtelingen” geen huisdier hebben gehad of dat ze zo’n dier gewoon hebben achtergelaten of anders gezegd hebben gedumpt in de hoop dat anderen er wel zorg voor zullen dragen.

Merijntje beseft dat sommigen uwer zullen zeggen hoe kun je nu jezelf druk maken over het lot van huisdieren bij al die ellende die deze arme mensen meemaken. Nou ja, het is tenslotte op 4 oktober Dierendag en dan mag je jezelf toch wel afvragen wat er met de achtergebleven huisdieren gebeurt. Daarbij wil Merijntje nog wel een opmerking maken door een onderscheid te maken in de categorie vluchtelingen. Zij die gedwongen vluchten dus met een loop van een geweer in de rug of zij die vrijwillig vluchten en dan zou je het strikt genomen geen vluchten kunnen noemen maar gewoon vertrekken. Vertrekken met achterlating van het huisdier? Dat zou niet netjes zijn want Merijntje leest ieder jaar de verontwaardigde berichtgeving over mensen die kort voor hun vakantie de hond aan een boom binden en vertrekken. Allemaal overdreven misschien maar het is toch goed om er eens over na te denken.

Zo heeft Merijntje ook zo zijn bedenkingen over het loslaten van wat witte duiven bij het sluiten van een huwelijk of een ander soort ceremonie. Tijdens en rond de dagen dat Dierendag wordt beleefd is het goed om daar ook eens over na te denken want die arme duiven weten na het loslaten zelden te overleven omdat ze niet aan de vrije natuur gewend zijn. Ze zijn immers meestal via een dierenwinkel aangeschaft. Voorts wil Merijntje ook graag een woord wijden aan de agrarische veehouders. Voor hen is het iedere dag Dierendag want zijn voortdurend begaan met het lot van hun dieren. Op commerciële gronden maar die zijn zeker niet minder nobel dat de aandacht die een ouwe vrijster besteed aan haar schoothondje.

Merijntje kreeg post van de belastingdienst en daaruit las hij dat hij voor zijn twee kleine hondjes 210,--euro belasting per jaar moet gaan betalen. Dat is dus circa 6o eurocenten per dag. Dat kost Merijntje geen boterham maar hij blijft wel zitten met de vraag welke rechten de hondjes nu krijgen van de overheid omdat ze ook net als wij mensen belasting betalen gewoon omdat ze er zijn. Hij houdt veel van zijn hondjes dus hij betaalt gewoon ook omdat het moet. Maar zo vult de lokale overheid wel op een bijzonder manier haar portemonnee met geld van rechteloze hondjes.

Tot slot verbaast Merijntje er zich over dat alleen wij mensensoort ontwikkeld zijn tot wat we zijn en dat dit bijv. bij varkens of honden niet is gebeurd. Ware dat wel zo en zouden we als gelijken in deze wereld staan dan vreest Merijntje dat we niet alleen onderling als mens maar ook tussen mens en dier grote conflicten zouden krijgen.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010