Media Whisky en Rum proef festijn bij DH17 in Bergen op Zoom

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=11751
  • 586
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1618 media
  • uploaded 31 augustus 2014

Gezellige whisky en rum proeverij bij DH17
 
We waren op vrijdag 29 augustus 2014 aanwezig op een leuk festijn bij “DH17 dranken speciaalzaak” van Johan Rijnart in Bergen op Zoom waar een whisky en rum proef festijn werd gehouden. Een paar honderd liefhebbers waren er op af gekomen nadat ze een toegangsbewijs hadden weten te bemachtigen. We hebben met genoegen staan kijken hoe de kenners genoten van een bijzondere whisky die ze nog niet eerder hadden gedronken.
 
Zodra ze een slokje namen uit een tulpvormig glaasje zag je hun gezichten vertrekken in een opperste hemelse verrukking. Ze dronken het als echte kenners dus ze dronken niet maar ze proefden en dat was ook de bedoeling. Er waren verschillende vertegenwoordigers van whiskyimporteurs die allen met veel verve hun produkten aanprezen maar dat kon pas daadwerkelijk op waarheid worden beoordeeld door het te proeven.
 
Maar er was ook rum en daar waren ook vele liefhebbers voor die graag de tong lieten strelen met dit zeer geestrijke vocht. Het ging er allemaal heel beheerst aan toe want men wilde tot het einde van de avond de smaak niet laten beïnvloeden door te veel alcohol. Want dat was ook nodig want uit de vele soorten whisky’s en rums moest er een keuze worden gemaakt om een of meer flessen mee naar huis te nemen.
 
Zeer serieus werk dus!!! Naast whisky en rum was er ook bier en was er ook zeer speciaal bier dat werd gerijpt op whiskyvaten waardoor de smaak op een bijzondere wijze samenging met die van bier en van whisky in een bijzondere mix. Van al dat proeven, vergelijken, keuren en bijpraten met andere kenners en liefhebbers kreeg men ook honger en was er gelegenheid om te eten. Veel van de barbecue maar ook broodjes met hamburgers.
 
En of dat alles nog niet genoeg was waren er ook vertegenwoordigers met bijzondere sigaren want whisky en een sigaar horen bij elkaar. Het was een mooi festijn waar volop werd genoten en waarvan menigeen zei “tot de volgende keer want dan zijn we weer van de partij”.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010