Media Wie gezond eet gaat zelden gezond dood

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13112
  • 64
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1611 media
  • uploaded 17 januari 2019

Wie gezond leeft zal zeer waarschijnlijk ziek sterven

Merijntje uit Halsteren denkt dat sommigen wat het klimaat en de manier van eten van de mensheid een beetje de weg kwijt zijn geraakt. Er wordt op een onvoorstelbare manier overdreven en de mensheid daarmee de stuipen op het lijf gejaagd.

De Volkskrant o.a. had op 17 januari als hoofdartikel de kop “Radicaal ander dieet kan de wereld voeden” Drastisch anders gaan eten, minder suiker, minder vlees, minder vet, minder zuivel. Merijntje ziet het al voor zich en ziet de mensheid terugkeren naar het “apenrijk” waarbij we straks met zijn allen op een wortel knagen en alleen nog regenwater drinken.

Merijntje is blij dat dit beeld duidelijk maakt dat de voedselproduktie steeds belangrijker wordt en dat boeren daardoor beschermd dienen te worden tegen allerlei beschuldigingen dat ze het milieu geweld aandoen en dierenbeulen zijn. De basisvoedsel produktie is door de alsmaar groeiende wereldbevolking steeds belangrijker aan het worden.

Daarom moeten boeren en tuinders op handen worden gedragen in plaats van steeds maar de zwarte piet te krijgen toebedeeld. Toch gek dat niemand het in de wereld aandurft behalve de Chinezen die het deden, om een grens te stellen aan de omvang van een gezin. Wanneer we zo doorgaan dan wordt de mensheid het overwoekerende verstikkende onkruid van de aarde. Maar Merijntje leest ook dat men bezorgd is om “onze” gezondheid en dat we straks vanwege die gezondheid van alles moeten minderen.

Ook alweer vreemd dat men zich niet bewust is dat een verlenging van leven onherroepelijk ook inhoudt dat bij de meesten onzer de laatste jaren van ons leven zelden vreugdevol verlopen en zijn doordrenkt van kommer en kwel. Merijntje las op een bidprentje uit 1880 het volgende: “Onze leeftijd duurt zeventig jaren en voor de bevoorrechten is hij tachtig jaren en het overige is moeilijkheden en ellende.”

Dat wist men toen ook al en nu is het niet veel anders. Hoe men ook leeft en alle gezondheidsregeltjes in acht neemt, niemand zal echter gezond sterven of het moet zijn door een fataal ongeluk.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010