Media Zal TV kanaal voor boeren en burgers wortel schieten

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12060
  • 45
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1567 media
  • uploaded 18 juli 2015

Zal TV kanaal voor boeren en burgers wortel schieten?

Merijntje uit Halsteren keek blij verrast op toen hij vernam dat er per 1 sept a.s. een speciaal thema TV kanaal wordt gestart onder de naam “Farm en Food Channel”. Zoals de naam al aangeeft zal er veel aandacht worden geschonken aan de agrarische wereld in breedste zin en daarnaast ook veel aandacht voor de toegevoegde waarde van de agrarische sector de voedingsindustrie.

Daar horen ook kookprogramma’s bij en veel voorlichting over de grote variatie aan voedingsmiddelen en hun waarde. Merijntje pleit al lang voor een eigen agrarische stem in de mediawereld. Dit lijkt nu van de grond te komen en hij geeft het alle voordeel van de twijfel.

Daarnaast blijft hij echter van mening dat een directe benadering via slimme TV reclamespotjes op “prime time” veel indringender tot het “volk” kan worden gesproken om de boodschap te brengen. De vraag bij dit TV kanaal is natuurlijk zal het ook het doel bereiken dat voor ogen wordt gehouden namelijk een beter begrip kweken tussen boer en burger. Dat is een zware taak want hoe breng je een programma dat zodanig interessant is dat het ook de burger interesseert en zijn belangstelling vast houdt en de inhoud hem ook daadwerkelijk boeit.

Voorlopig willen ze alleen nog via internet uitzenden. Dat is heel goed mogelijk en You Tube is daar een mooi voorbeeld van. Dan doemt meteen het probleem op van een snelle internetverbinding. Merijntje weet dat op het platteland de internetsnelheid nog vaak belabberd laag ligt. Met zo’n traag internet is het moeilijk om naar een live uitzending van een TV kanaal te kijken. Een mooie gelegenheid denkt Merijntje om meteen in zo’n TV programma te pleiten voor een versneld aanleggen van breedband of glasvezel kabel op het platteland.

Daar hebben boeren en ook burgers in die gebieden wat aan. Merijntje leerde dat het TV kanaal van plan is om 24 uur per etmaal in de lucht te zijn. Dat lijkt hem wat overdreven en als dat al zou zijn dan zal er veel herhaald worden. Dat doen de lokale TV stations ook zoals bij Omroep Brabant of Omroep Zeeland etc etc. Merijntje herinnert zich nog de plotselinge verschijning van het “Agrarisich Dagblad” . De gevestigde agrarische wereld en dan met name ook de uitgeverijen van landbouwbladen dachten dat zoiets gekkenwerk was want er was immers nooit genoeg landbouwnieuws om dagelijks zo’n krant te kunnen maken. Dat bleek een grote misvatting want er bleek een overvloed aan berichtgeving en nieuws voorhanden om dat blad iedere dag tot de laatste hoek te vullen. Waarschijnlijk zal het zo ook het TV kanaal “Farm en Food” vergaan.

Helaas heeft dat Agrarisch Dagblad nooit die oplage gehaal die de uitgever voor ogen had en is het door de overname van een “vijandelijke” uitgeverij den stille dood gestorven. Merijntje is benieuwd hoe het straks met de kijkcijfers gesteld zal zijn. Zal de burger echt belangstelling tonen anders dan het op sensatie berustte programma zoals Boer zoekt Vrouw of zullen ze ook echt belangstelling tonen voor de echte problemen binnen de land en tuinbouw. Zo niet dan wordt het een kanaal dat alleen maar predikt voor “eigen parochie”

 

Tot slot is de naamkeuze opvallend want er is gekozen voor een Engelstalige doop. “Farm en Food Channel” en dat doet vermoeden dat men met ondertiteling ook mikt op een wereldwijd publiek. Rest nog de vraag wie dit alles zal gaan betalen en wat men er voor terug denkt te krijgen. Wordt het op den duur een abonnementskanaal waarvoor betaald moet worden of zullen de advertentie inkomsten zodanig goed zijn dat dit de kosten dekt? Bekijk het promotiekanaal van “ Farm en Food Channel”’ https://www.youtube.com/watch?v=vr2_KEAEqD4

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010